Представниця ГО «Гуманітарний рух» взяла участь у тренінгу «Ефективний соціальний проект: як організувати процес розробки проекту в команді»

Це були дивовижні 3 дні повні знань, досвіду, спілкування та нових партнерств разом з Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск»!

19-21 жовтня у сучасному заміському комплексі європейського рівня Business & Relax Hotel GoodZone громадські активісти навчалися на тренінгу «Ефективний соціальний проект: як організувати процес розробки проекту в команді».

Провідні тренери Центру «Тамариск» – Наталия Стадничук та Татьяна Карельская впродовж трьох діб допомогали учасникам розробляти конкурентноспроможні проекти, давали корисні поради з власного досвіду, допомогали формулювати думки та ділилися джерелами з актуальними методичними матеріалами.

Активісти з громадських організацій Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей у процесі розробки проекту налагодили зв’язки, домовилися про спільні проекти та поділилися досвідом з власної роботи.

За час тренінгу учасники розробили 5 соціальних проектів:

  1. Проект «Райдуга», спрямований на психологічну адаптацію, соціальну підтримку та творчій розвиток дітей м. Авдіївка Донецької області.
  2. Проект, спрямований на розвиток творчості та професійну орієнтацію дітей та підлітків м. Слов’янськ Донецької області.
  3. Проект «Happy family» – створення комунікаційної платформи, спрямованої на інтеграцію ВПО в місцеві громади одночасно у містах: Кривий Ріг, Дніпро, Новопсков.
  4. Проект, спрямований на створення умов безпеки дітей та підлітків у Мар’їнському районі Донецької області (мобільні бригади).
  5. Проект, спрямований на надання допомоги жертвам сексуального насилля в зоні збройного конфлікту (автор ідеї – Катерина Панасенко, представниця ГО «Гуманітарний рух»).

За процесом проведення тренінгу пильнував представник німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) – Володимир Гарасюк.

В останній день він вручив учасникам підписані тренерами сертифікати, які засвідчують отримані знання:

В знак подяки активісти подарували Володимиру створений спільними зусиллями яскравий плакат.

Загалом тренінг залишив після себе дуже приємні почуття.

Так багато різносторонніх та неймовірно талановитих особистостей!

Робота в командах, прогулянки, фотосесії та теплі дружні вечори – це найдорожче, те, що завжди буде з нами!

Дуже дякуємо Вам, друзі!

Декілька речень з післятренінгових анкет:

«Мені дуже сподобалось, що матеріали тренінгу складені на практичному досвіді організацій та дійсно можуть бути корисними у написанні проектів»

«Велика подяка тренерам за те, що навчають нас – волонтерів розробці соціальних проектів. Все пройшло на вищому рівні. Дуже багато цікавого та повчального у написанні проектів та вирішенні багатьох проблем»

«Пізнавально, доступно, результативно!»

«Тренінг допоміг розібратися в основних моментах розробки проекту. Матеріали тренінгу і сам тренінг зрозумілі. Все організовано на високому рівні. Тренерська робота дуже професійна»

«Послідовність, поєднання лекції з практичною роботою, організація командної роботи, об’єднання в групи людей із різних ГО і регіонів, обмін інформацією, цікаві конкретні приклади»

«Сподобалась форма викладу матеріалу, колективна робота, дружня атмосфера, чудова організація та інше»

З нетерпінням чекатимемо нової зустрічі!

І нагадуємо, що тренінг проводився в рамках програми «Підвищення потенціалу організацій громадянського суспільства, що працюють з ВПО у Дніпропетровському регіоні та на територіях, підконтрольних Україні в Донецькій і Луганській областях», що реалізується громадською організацією Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» в рамках проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», що є одною з Ініціатив інфраструктурної програми для України, які фінансуються німецьким урядом та виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

AdMIN

Громадська організація «Гуманітарний рух»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *