Щодо супроводження військовослужбовців при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах

Законодавчі зміни щодо супроводження військовослужбовців при продовженні лікування у санаторно-курортних закладах

12 квітня 2016 року Верховна Рада України Законом № 1079-VIII (далі – Закон) внесла зміни до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”.

Так, відповідно до змін, військовослужбовцям, які направляються до санаторно-курортного закладу для продовження лікування відповідно до висновку військово-лікарської комісії після стаціонарного лікування в госпіталі, путівки надаються безоплатно.

У разі направлення до санаторно-курортного закладу для продовження лікування після стаціонарного лікування в госпіталі військовослужбовця, який за станом здоров’я потребує сторонньої допомоги відповідно до висновку військово-лікарської комісії, особі, яка його супроводжує, безоплатно надається путівка до цього санаторно-курортного закладу без права лікування.

Згідно із Законом, особою, яка супроводжує військовослужбовця до санаторно-курортного закладу, не може бути інвалід I групи та особа, яка не досягла 16-річного віку.

Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування – 6 травня 2016 року (опубліковано: “Голос України” № 81 від 05.05.2016 року).

Evgen Nebogatov

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *